Tveten Spekeröd 21 mars 2021.

Söndagspromenad i sol, men kall blåst. Vi var nog flera som tagit för lite kläder på oss den här dagen, men det gick bra, när man rörde på sig blev man ju varm. Tvetens gamla byskola är den sista av byskolorna i Stenungsunds kommun som var i drift. Den stängdes 2014. Jag kan nog hitta årtalet när den togs i drift också om jag letar lite… Nu är den ombyggd till lägenheter.

En liten bit från skolan ligger ett hus som tidigare var lanthandel. Niklassons affär. Jag var inne där och handlade 1990, då drevs den fortfarande. Det måste ha varit en av de allra sista gamla lanthandlarna. Jag har foton från det besöket som jag är väldigt glad för. Nu ser man inte alls att det varit en affär där.

Förra gången jag skrev la jag in bilderna i ett galleri, dvs sida vid sida och så får man klicka på dem för att de ska bli större. Men det blev så konstigt för texterna la sig ovanpå bilderna. Jag lägger in bilderna en och en i stället denna gången, det blir mer att scrolla men jag tror lättare att bläddra fram om man vill se bilderna stora.

Niklassons gamla affär
Foto från 1990. Niklassons gamla affär i Tveten. Svårt att förstå att det är samma hus som på bilden ovanför. Jag minns inte alls att det såg ut så, men 1990 är ju länge sen också. Tiden går.
En ännu äldre affär låg här, det var Niklassons mamma som drev den, innan.
Vi fikade där det var lä och väldigt varmt och skönt.
Det här huset vill jag gärna besöka och se inuti. Hoppas få tillfälle till det.
Katladraken… Så lik 😱
Harås. En gång en mycket stor och mäktig gård, en av de största i hela Spekeröd. Det finns en gammal berättelse i en av Hembygdsföreningens skrifter.
I detta huset bodde Britt-Maries mormor en gång i tiden
Fogdebron. Är detta inte 😁 Det är en annan bro i närheten, över samma å, Lerån, som heter så. Läs historien om Fogdebron här: http://gotbild.se/brosidor/bronr52.htm