Bergsbestigning. I storm.

Inatt blåste inte stugan bort, även om det lät så emellanåt. Idag var det underställ på, och sen ut i blåsten. Vi skulle gå upp på toppen på ett annat berg idag, men hur vi än gick så kom vi aldrig till toppen. Efter varje krön så fortsatte det uppåt. När vi troligen ändå var nästan framme så vände vi i alla fall, det började hagla också. Nån måtta får det vara.
Sen kollade vi in Elgå. En lokal metropol. En ortsbo i en ensamgård här på fjället sa att där bor nog 30-40 personer. Men faktiskt, jag tror där måste bott fler. Kanske 30—40 hus t o m. Längst upp i norr vid sjön Femunden. Men troligen inte jättekul om man inte gillar att fiska… Det verkade inte finnas nån annan sysselsättning där.

Vi passade sen på att kolla in Blokkuddens vildmarksmuseum också. I morgon far vi hem ? Och så lägger jag ut en film också. På Facebook. Jag ska lära mig mer när jag sitter vid datorn. Med mobilen kan jag inte ladda upp film…